Στην τελική ευθεία εισέρχεται το Virtual Workshop Εναλλακτικού Τουρισμού και Γαστρονομίας στο Βέλγιο της Tourism Media & Events, καθώς προγραμματίστηκαν οι B2B συναντήσεις, τόσο για τις συμμετέχουσες τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς όσο και για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων που επιδιώκουν να διεισδύσουν ή και να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους στην αγορά της ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ και δη του Βελγίου.

Το ενδιαφέρον για τον ελληνικό τουρισμό όπως διεφάνη από τις συμμετοχές είναι εξαιρετικά θετικό για το τουριστικό 2020.

Αντίστοιχη είναι και η σπουδή δεκάδων Βέλγων Retailers και εισαγωγέων να έλθουν σε επαφή με ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων και ποτών που αποτελούν εν δυνάμει πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού μέσω της γαστρονομίας.

Είναι κοινός τόπος ότι παρά τους αυστηρούς διασυνοριακούς ελέγχους και τους περιορισμούς στην κίνηση αγαθών και υπηρεσιών, που συνεχίζει να επιβάλλει η τρέχουσα πανδημία, η Tourism Media & Events εξακολουθεί να συνδράμει αποφασιστικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος -με την παράλληλη επιχειρούμενη τόνωση των εξαγωγών ελληνικών τροφίμων και ποτών, με τη διοργάνωση Virtual πλέον επιχειρηματικών συναντήσεων.

Υπογραμμίζεται ότι η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βέλγιο και του Διαπολιτισμικού Ομίλου για την UNESCO.

Κύριος Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Επίσημος χορηγός Αερομεταφορών είναι η Aegean Airlines, χορηγός το «Ελληνικό Πρωϊνό» , υποστηρικτής η HOTEL BRAIN και Τιμώμενη Γαστρονομική Περιφέρεια , η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρακαταθήκη επιτυχίας των εκδηλώσεων, αλλά και της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος -με την παράλληλη τόνωση των εξαγωγών ελληνικών τροφίμων και ποτών- είναι η στρατηγικής σημασίας συνεργασία που εξασφάλισε Tourism Media & Events με την προηγμένη πλατφόρμα διοργάνωσης ψηφιακών Εκθέσεων, LiveOn, μέσα από την οποία θα υλοποιηθεί και η εκδήλωση.

Σημειώνεται ότι για το Workshop έχουν ήδη προγραμματιστεί άνω των 590 Business to Business (B2B) συναντήσεων μεταξύ ελληνικών φορέων και επιχειρήσεων , με αντίστοιχες βελγικές.

Από την αγορά του Βελγίου συμμετέχουν 78 τοπικοί τουριστικοί πράκτορες και tour operators 29 δυνητικοί αγοραστές ελληνικών προϊόντων και 15 διακεκριμένα media.

Τα Greek Alternative & Gastronomy Workshops , απευθύνονται σε τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς που ενδιαφέρονται να προβάλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους γύρω από τον εναλλακτικό τουρισμό.

Ταυτόχρονα, απευθύνεται σε εξαγωγικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να διεισδύσουν ή και να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους σε καίριες αγορές της Ευρώπης.

 

Recommended Posts