H AVIAREPS σε στρατηγική συνεργασία με την Tourism Media & Events, διοργανώνουν στις 29 Οκτωβρίου 2019 το 1st Greek Alternative Tourism Workshop στην Βαρσοβία της Πολωνίας. Το Workshop θα πραγματοποιηθεί στον εμβληματικό χώρο Forteca Kregliccy- Φρούριο των Λεγεών.

Με στόχο την ανάδειξη όλου του φάσματος των Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού στην Ελλάδα, το 1st Greek Alternative Tourism Workshop στην Βαρσοβία της Πολωνίας, βασίζεται στην κατεύθυνση του σχεδιασμού της πολιτείας:

  • Για 365 ημέρες το χρόνο τουρισμό
  • Ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών
  • Στήριξη προορισμών με αειφόρο ανάπτυξη
  • Σύνδεση του κλάδου με τον αγροτοδιατροφικό τομέα

Το 1st Greek Alternative Tourism Workshop στην Βαρσοβία της Πολωνίας, πραγματοποιείται:

  • Σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ)
  • Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Eλληνικής Πρεσβείας στην Πολωνία, του Ελληνο-Πολωνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Επενδύσεων, του Ελληνικού Πολιτιστικού και Εκπαιδευτικού Ομίλου για την UNESCO.

Ήδη, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον υψηλός αριθμός Πολωνών τουριστικών πρακτόρων και Tour Operators.
Και αυτό αυξάνεται με συμμετοχές καθημερινά.
Πολωνικοί τουριστικοί οργανισμοί επιθυμούν να γνωρίσουν και να εντάξουν στο πρόγραμμα τους τα εναλλακτικά τουριστικά προϊόντα της χώρας μας για την περίοδο 2019-2020.

Ποιοι είμαστε

Η AVIAREPS και τα εξειδικευμένα στελέχη της Tourism Media & Events διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία. Τόσο στη διοργάνωση Workshops όσο και Roadshow προώθησης του Ελληνικού τουρισμού, στις ξένες αγορές.

Με εκδηλώσεις από το 2004 έως σήμερα σε διεθνής προορισμούς, τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της αραβικής αγοράς.

Η Tourism Media & Events, η ομάδα στελεχών της Tourism Media & Events συνεργάζεται με επιτυχία σε αρκετές εκδηλώσεις με την Enterprise Greece, με τον ΕΟΤ, με Περιφέρειες της χώρας. Αλλά και με δεκάδες επιχειρήσεις οι οποίες παραμένουν σταθεροί πελάτες στο χαρτοφυλάκιο της.

Τον περασμένο Απρίλιο διοργάνωσε με επιτυχία το 1ο Workshop Greek Alternative Tourism στην Χάγη της Ολλανδίας, για τις αγορές των Κάτω Χωρών.
Στο 1ο Greek Alternative Tourism στην Χάγη πραγματοποιήθηκαν Β2Β συναντήσεις, μεταξύ 93 τουριστικών πρακτόρων και Tour Operators, καθώς και 19 δημοσιογράφων και Bloggers με τους Έλληνες συμμετέχοντες.

Το Workshop

Στο 1st Greek Alternative Tourism Workshop, θα πραγματοποιηθούν Β2Β συναντήσεις 3-4 ωρών.


Εξειδικευμένη εταιρεία PR έχει επιλέξει και προσκαλέσει για B2B συναντήσεις, στοχευμένα τουριστικούς οργανισμούς και ταξιδιωτικά γραφεία που ασχολούνται αποκλειστικά με όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, διανομείς της Πολωνικής αγοράς και εκπροσώπους των Πολωνικών Media.

Κατά τη διάρκεια του Workshop, στις οθόνες θα προβάλλονται σε loop τα σποτ του EOT και των συμμετεχουσών Περιφερειών. Παράλληλα θα προσφερθεί καφές και snacks.

Θα ακολουθήσει γεύμα στο χώρο του Forteca Kregliccy. Σε ειδικά διαμορφωμένο πόντιουμ, θα προηγηθούν ειδικές παρουσιάσεις προορισμών της Ελλάδας με προϊόντα εναλλακτικού τουρισμού.

Η Πολωνική αγορά

Η επιλογή της πολωνικής αγοράς ως δεύτερο σκαλοπάτι για την ανάπτυξη της Ελλάδας στις αγορές του εξωτερικού, δεν είναι τυχαία.

Έγινε με γνώμονα, την ιδιαίτερη δυναμική της χώρας όσον αφορά στο ενδιαφέρον των Πολωνών για το εναλλακτικό ελληνικό τουριστικό προϊόν. Αλλά παράλληλα και την επιθυμία σημαντικού αριθμού ελληνικών επιχειρήσεων να διεισδύσουν στην αγορά αυτή.

Πλέον η Πολωνική αγορά βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες αγορές προέλευσης τουριστών για την Ελλάδα. Και οι Πολωνοί αναζητούν την εμπειρία στα ταξίδια, την αυθεντικότητα, την σύνδεση με την φύση, την δράση και την δημιουργία αναμνήσεων από το ταξίδι.
Υπαίθριες δραστηριότητες σε θάλασσα, βουνά και ποτάμια, πολιτισμός, γαστρονομία, οινοτουρισμός, σπα και ευεξία, παραθαλάσσια θέρετρα, μικρές εγκαταστάσεις και καταλύματα φιλικά προς την οικογένεια είναι μέσα στην ταξιδιωτική λίστα των Πολωνών.
Οι Πολωνοί τουρίστες είναι γνωστό πως είναι λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού, ιδιαιτέρως των χειμερινών σπορ. Ταξιδεύουν όλο το χρόνο, με το μέσο ετήσιο εισόδημά τους να ξεπερνά το αντίστοιχο των Ελλήνων.

Η Ελλάδα, κατατάσσεται πρώτη στις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Πολωνών και το 2019, σε συνέχεια της μεγάλης αύξησης κατά 40% στις αφίξεις Πολωνών τουριστών στη χώρα μας το 2018.
Πέρυσι οι Πολωνοί τουρίστες στη χώρα μας ξεπέρασαν για πρώτη φορά το 1 εκατομμύρια και έφτασαν τις 1.049.500.

Το 1st Greek Alternative Tourism Workshop in Warsaw 2019 πραγματοποιείται το διάστημα που οι κραταιοί Tour Operators της Πολωνικής αγοράς ξεκινούν δυναμικά τις πωλήσεις τους για το 2020.

Recommended Posts