Αθήνα, 14.12.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟλοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη το 1o Virtual Workshop Εναλλακτικού Τουρισμού και Γαστρονομίας στην αγορά της Πολωνίας, της Tourism Media & Events, εκδήλωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία -υπό το πρίσμα των συνθηκών του covid 19- καθώς πραγματοποιήθηκαν 697 επιχειρηματικές συναντήσεις, τόσο μεταξύ ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών, όσο και με ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών.

Το ενδιαφέρον για την τουριστική περίοδο του 2021, όπως διεφάνη από τις συμμετοχές, ήταν εξαιρετικά υψηλό, ενώ οι Πολωνοί πράκτορες επέδειξαν ιδιαίτερη προσοχή σε νέους τουριστικούς προορισμούς, γεγονός που αποτελεί παρακαταθήκη και για ένα ιδιαίτερα θετικό 2021. Η πλειονότητα δε αυτών κατέγραψε τις μεγάλες δυνατότητες που διαθέτει η χώρα μας στον τομέα του θεματικού τουρισμού με επίκεντρο, τον περιπατητικό, τον αναρριχητικό και τον αθλητικό τουρισμό. Αντίστοιχα αυξημένη είναι και η σπουδή δεκάδων Πολωνών εισαγωγέων να έλθουν σε επαφή με ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων και ποτών που αποτελούν εν δυνάμει πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού μέσω της γαστρονομίας.

Συμμετείχαν από πλευράς Πολωνίας, 72 τουριστικοί πράκτορες , 12 διακεκριμένα media και 24 εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων. Από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν 31 τουριστικοί προορισμοί και επιχειρήσεις και 17 επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών.

Κύριος Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Τιμώμενη Περιφέρεια της εκδήλωσης ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Τιμώμενη Γαστρονομική Περιφέρεια, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσημος χορηγός Αερομεταφορών της εκδήλωσης η Aegean Airlines, ενώ Χορηγοί ήταν, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το «Ελληνικό Πρωϊνό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, ο Δήμος Καρύστου και ο Δήμος Πρεβέζης.

Στην έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε webinar με παρουσιάσεις προορισμών και προϊόντων γαστρονομίας της Ελλάδος, σε εκπροσώπους μεγάλων και εξειδικευμένων τοπικών media της Πολωνίας, εξασφαλίζοντας έτσι την μέγιστη δημοσιότητα της εκδήλωσης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία, κ. Μιχαήλ Ευστράτος Δαρατζίκης, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, κ. Ηλίας Μπουρμάς.

Παρουσιάσεις έγιναν από την διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ στην Βαρσοβία, κα Νικολέττα Νικολοπούλου, τον κ. Σωτήρη Μπάτο, Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον κ. Δημήτρη Πασχαλίδη, προϊστάμενο Διεύθυνσης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσων, την κα Μαριάννα Λιάσκου από το Γραφείο Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, την κα Malgorzata Bednarska, διευθύντρια πωλήσεων Poland της AEGEAN AIRLINES και τον καθηγητή κ. Νικόλα Ζούρου, Προέδρου του παγκόσμιου δικτύου γεωπάρκων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 10.12.2020 με live raffle draw όπου 32 δώρα από προορισμούς και επιχειρήσεις δόθηκαν σε Πολωνούς τουριστικούς πράκτορες και εισαγωγείς, δίνοντάς τους την δυνατότητα να επισκεφθούν την Ελλάδα και να επισφραγίσουν τις συνεργασίες τους με τους Έλληνες συμμετέχοντες. 

Recommended Posts