Ανοίγει την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 η αυλαία του Greek – American Luxury Tourism & Gastronomy Workshop 2021 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Το workshop, με αιχμή την αγορά των Η.Π.Α, αποτελεί ένα ακόμη βήμα της Tourism Media & Events, στην κατεύθυνση ενίσχυσης του τουρισμού πολυτελείας της Ελλάδα, δράση ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Virtual Greek Tourism & Gastronomy Workshops που διοργανώνει το 2021.

Το Greek – American Luxury Tourism & Gastronomy Workshop 2021 διεξάγεται με απώτερο στόχο την προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδήματος στην Ελλάδα. Είναι κοινός τόπος άλλωστε ότι η αμερικανική αγορά αποτελεί μία από τις πιο δυναμικές αγορές εισερχόμενων ταξιδιωτών πολυτελείας για την Ελλάδα.

Η εν λόγω εκδήλωση, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 27 Οκτωβρίου -μετά το πέρας εκατοντάδων B2B προκαθορισμένων virtual συναντήσεων-, αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων διαδικτυακών διοργανώσεων για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας σε καίριες αγορές του εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Διαπολιτισμικού Ομίλου για την UNESCO και της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον .

Στρατηγικός συνεργάτης αποτελεί η USTOA (United State Tour Operators Association), της οποίας η Tourism Media & Events αποτελεί Associate Member.

Κύριος Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Τιμώμενη Περιφέρεια είναι η Περιφέρεια Nοτίου Αιγαίου και Τιμώμενος Προορισμός είναι ο Δήμος Πειραιά (Destination Piraeus).

Xορηγός της εκδήλωσης είναι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Κατά γενική παραδοχή, η συνεχιζόμενη κατάσταση της πανδημίας της νόσου COVID-19, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στον κλάδο του τουρισμού, καθιστά αναγκαία την προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα και τη δημιουργία θετικών προϋποθέσεων για τον ελληνικό τουρισμό την επόμενη ημέρα.

Ως εκ τούτου, οι εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω κορυφαίας, ειδικά σχεδιασμένης, επαγγελματικής πλατφόρμας.

Η επόμενη εκδήλωση για την προώθηση του τουρισμού πολυτελείας της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν στις χώρες της Benelux (με επίκεντρο το Λουξεμβούργο), 18-20 Νοεμβρίου του 2021.

Ως γνωστόν τα Greek Luxury Tourism Workshops απευθύνονται σε τουριστικές επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς που ενδιαφέρονται να προβάλλουν τις υπηρεσίες και προϊόντα τους γύρω από τον τον τουρισμό πολυτελείας.

Σε κάθε εκδήλωση συμμετέχουν από την πλευρά των αγορών για μεν τον τουρισμό, 100-120 τοπικοί τουριστικοί πράκτορες και 10-15 διακεκριμένα media, επιδιώκοντας την μέγιστη δυνατή δημοσιότητα της εκδήλωσης.

Για την επιτυχία των εκδηλώσεων, ενώνουν τις δυνάμεις τους τα έμπειρα στελέχη της διοργανώτριας εταιρείας Tourism Media & Events και οι συνεργαζόμενες ανά χώρα τοπικές PR εταιρείες, που διασφαλίζουν τη συμμετοχή των σημαντικότερων επαγγελματιών της εκάστοτε αγοράς.

Κατά την έναρξη των διαδικτυακών εκδηλώσεων πραγματοποιείται webinar για όλους τους συμμετέχοντες με παρουσιάσεις προορισμών και προϊόντων γαστρονομίας της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, διενεργείται παρουσίαση σε προσκεκλημένους εκπροσώπους μεγάλων και εξειδικευμένων τοπικών media από την εκάστοτε χώρα, επιδιώκοντας τη μέγιστη δημοσιότητα των συμμετεχόντων.

Ακολουθεί η κορύφωση της εκδήλωσης στην οποία όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε προκαθορισμένες συναντήσεις σε διάστημα 3 ημερών.
Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες από τον κλάδο του τουρισμού θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε travel agents και tour operators από τις Η.Π.Α., που έχουν επιβεβαιωμένο ενδιαφέρον συνάντησης.

Recommended Posts