Στην τελική ευθεία εισήλθε το Virtual Workshop Τουρισμού Πολυτελείας και Γαστρονομίας στις χώρες τις Benelux που διοργανώνει η Tourism Media & Events, καθώς προγραμματίστηκαν οι B2B συναντήσεις, τόσο για τις συμμετέχουσες τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς, όσο και για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων που επιδιώκουν να διεισδύσουν ή και να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους στην αγορά της ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ.

Το ενδιαφέρον για τον ελληνικό τουρισμό, όπως διεφάνη από τις συμμετοχές, είναι εξαιρετικά υψηλό για το τουριστικό 2022.

Αντίστοιχη είναι και η σπουδή δεκάδων Retailers και εισαγωγέων να έλθουν σε επαφή με ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων και ποτών που αποτελούν εν δυνάμει πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού μέσω της γαστρονομίας.

Στόχος του Workshop, το οποίο προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω κορυφαίας, ειδικά σχεδιασμένης ψηφιακής πλατφόρμας, είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό high-end και γαστρονομικού τουρισμού στον παγκόσμιο χάρτη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Λουξεμβούργο, του Διαπολιτισμικού Ομίλου για την UNESCO και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Κύριος Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.
Τιμώμενη τουριστική περιφέρεια θα είναι η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ τιμώμενη γαστρονομική περιφέρεια θα είναι η Περιφέρεια Αττικής.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι: η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το «Ελληνικό Πρωινό», ενώ Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών θα είναι η «Aegean Airlines».

Σημειώνεται ότι για το Workshop έχουν ήδη προγραμματιστεί άνω των 490 Business to Business (B2B) συναντήσεις μεταξύ ελληνικών φορέων και επιχειρήσεων, με αντίστοιχες βελγικές.

Από την αγορά της Μπενελούξ συμμετέχουν 98 τοπικοί τουριστικοί πράκτορες και tour operators , 29 δυνητικοί εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων και διακεκριμένα media.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι τα Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshops απευθύνονται σε τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς που ενδιαφέρονται να κλείσουν συνεργασίες και να προβάλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους γύρω από τον πολυτελή τουρισμό.

Ταυτόχρονα, απευθύνονται σε εξαγωγικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να διεισδύσουν ή και να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους σε καίριες αγορές της Ευρώπης.

 

Recommended Posts