Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συμμετείχε με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στο 1st Greek Alternative Tourism Workshop Βαρσοβία 2019 που πραγματοποιήθηκε στην Βαρσοβία της Πολωνίας.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Tourism Media & Events με χορηγό τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Ελληνικής Πρεσβείας στην Πολωνία και του Ελληνοπολωνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Επενδύσεων.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου εκπροσώπησε ο Δρ. Ηλίας Βαλιάκος, ο οποίος παρουσίασε τις δυνατότητες επίσκεψης στο Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου με ιδιαίτερη έμφαση στις δραστηριότητες εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον της πολωνικής τουριστικής αγοράς, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες αγορές προέλευσης τουριστών για την Ελλάδα. Η επιλογή της πολωνικής αγοράς πραγματοποιήθηκε με γνώμονα το ενδιαφέρον της για το ελληνικό τουριστικό προϊόν αλλά και της ιδιαίτερης δυναμικής της ίδιας της χώρας καθώς οι Πολωνοί τουρίστες είναι λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού και ταξιδεύουν όλο το χρόνο προς την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία κ. Μ. Δαρατζίκης και συμμετείχε υψηλός αριθμός Πολωνών Τουριστικών Πρακτόρων και Tour Operators, εκπρόσωποι κορυφαίων ιστοσελίδων πώλησης τουριστικών προϊόντων, πολλοί δημοσιογράφοι αλλά και Πολωνοί Επιχειρηματίες οι οποίοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα εναλλακτικά τουριστικά προϊόντα της χώρας μας και ειδικότερα τις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συμμετείχαν επίσης το Γεωπάρκο Ψηλορείτη και το Γεωπάρκο Σητείας. Επίσης, συμμετείχαν ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, ο Δήμος Βόλου καθώς και εκπρόσωποι ξενοδοχειακών μονάδων και εταιρειών εναλλακτικού τουρισμού από την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οργανώθηκαν Β2Β συναντήσεις με εξειδικευμένους πράκτορες της πολωνικής αγοράς. Την οργάνωση των συναντήσεων είχε επιμεληθεί πολωνική εταιρία PR, η οποία είχε πραγματοποιήσει την πρόσκληση των πρακτόρων και των τοπικών media. Κατά τη διάρκεια των Β2Β συναντήσεων παρουσιάστηκαν αναλυτικά από τον κ. Ηλία Βαλιάκο το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου και ο μοναδικός φυσικός και πολιτιστικός πλούτος της Λέσβου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Δίκτυο Μουσείων της Λέσβου και τις δυνατότητες των επισκεπτών να γνωρίσουν τα Μουσεία της Λέσβου και τις δραστηριότητές τους. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες επίσκεψης στα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους, οι δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρονται στη Λέσβο όπως δράσεις περιπατητικού τουρισμού, ποδηλασίας, ιστιοπλοΐας, παρατήρησης πουλιών αλλά και η συνεργασία με τους γυναικείους αγροτουριστικούς συνεταιρισμούς και τους τοπικούς παραγωγούς, οι οποίοι παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους επισκέπτες, προβάλλοντας τα τοπικά προϊόντα ποιότητας και τη γαστρονομία της Λέσβου.

Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης σε ειδικές οθόνες προβλήθηκαν εικόνες από τη Λέσβο, το Απολιθωμένο Δάσος, τα Μουσεία της Λέσβου, τις δράσεις εναλλακτικού τουρισμού ενώ παράλληλα στους συμμετέχοντες δόθηκε έντυπο υλικό αφιερωμένο στο Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου, προβάλλοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού μας στη μεγάλη πολωνική αγορά.

Recommended Posts