Με τη συμμετοχή 63 τουριστικών πρακτόρων και 14 δημοσιογράφων πραγματοποιήθηκε το 3ο Greek Tourism & Gastronomy Workshop στην αγορά του Βελγίου, την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Ghent Marriott Hotel στη Γάνδη.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, σε μια πολλά υποσχόμενη αγορά για την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε μπαράζ επιχειρηματικών συναντήσεων, μεταξύ ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών με τους σημαντικότερους tour operators του Βελγίου.

 

Όπως διεφάνη από τις συμμετοχές, το ενδιαφέρον ήταν εξαιρετικά υψηλό, ενώ οι Βέλγοι πράκτορες επέδειξαν ιδιαίτερη σπουδή σε νέους προορισμούς στην Ελλάδα, γεγονός που αποτελεί παρακαταθήκη και για ένα ιδιαίτερα θετικό 2024 από την τουριστική αγορά του Βελγίου.

Το event διοργανώθηκε από την Tourism Media Events (TME) με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της Πρεσβείας της Ελλάδας στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδος στο Βέλγιο κ. Τζανέτος Καράντζης ανέπτυξε το πλαίσιο των ελληνοβελγικών σχέσεων στους τομείς του τουρισμού και της αγροδιατροφής. Ακολούθως μίλησε για την ευοίωνη προοπτική επαύξησης τους.

Τιμώμενη Περιφέρεια ήταν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ο Δήμος Ρεθύμνου, ο Δήμος Πάρου κ.α.

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών ήταν η Aegean Airlines και Χορηγός το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Η εκδήλωση, μετά το πέρας των B2B συναντήσεων, περιλάμβανε παρουσίαση, της τιμώμενης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την κα Αργυρώ Παπαϊωάννου, Τμήμα Τουριστικής Προβολής και Προώθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ,της Περιφέρειας Κρήτης από τον κ. Νίκο Αλεξάκη, Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης από την κα Πάττυ Κωνσταντινίδου, τμήμα Τουριστικής Προβολής.

Σημειώνεται τέλος, ότι οι επόμενες εκδηλώσεις της Tourism Media & Events το 2023 που αφορούν στην προβολή του ελληνικού τουρισμού, είναι στη Νέα Υόρκη για την luxury αγορά της Βορείου Αμερικής στις 16 Νοεμβρίου και στην Βαρσοβία στις 13 Δεκεμβρίου.

Recommended Posts