Σύνταξη: tourismtoday.gr

Δυναμική αναμένεται να είναι η παρουσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop που διοργανώνει στις 19 Απριλίου στο Παρίσι η Tourim Media & Events με επίκεντρο μία από τις παραδοσιακές πηγές τουριστών του ελληνικού τουρισμού, τη Γαλλία.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή του για στήριξη των δράσεων που στοχεύουν στην προβολή και προώθηση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού στο εξωτερικού, ο ΕΟΤ θα είναι ο Κύριος Χορηγός του Workshop Εναλλακτικού Τουρισμού και Γαστρονομίας, στο οποίο θα συμμετέχουν προορισμοί, τουριστικές επιχειρήσεις και εταιρείες εξαγωγικού χαρακτήρα που επιδιώκουν να αποκτήσουν παρουσία ή να ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη θέση τους στην αγορά της Γαλλίας.

Η συμμετοχή του ΕΟΤ είναι ιδιαίτερης σημασίας, με δεδομένο ότι η ανάδειξη της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού εναλλακτικού και γαστρονομικού τουρισμού παγκοσμίως αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τον Οργανισμό.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδας στο
Παρίσι και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Τιμώμενη Περιφέρεια είναι η Περιφέρεια Κρήτης και επίσημος Χορηγός αερομεταφορών η Aegean Airlines.

Στο Workshop θα συμμετέχουν επίσης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Καρύστου, ο Δήμος Χάλκης, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού «ΠΡΟΤΟΥΡ». Το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσουν ακόμη κορυφαία ξενοδοχεία που λειτουργούν στην Ελλάδα, καθώς και εταιρείες που καινοτομούν στον ξενοδοχειακό χώρο.

Στόχο του Workshop αποτελεί η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό στον διεθνή τουριστικό και γαστρονομικό χάρτη.

Στο πλαίσιο του Workshop, έχουν ήδη προγραμματιστεί Business to Business (B2B) συναντήσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και εκπροσώπους γαλλικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. Αντίστοιχα, έχουν προγραμματιστεί B2B συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων επιχειρήσεων γαστρονομικού ενδιαφέροντος από την Ελλάδα και τη Γαλλία.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο «La Villa Mikuna» (https://villamikuna.fr/).

Το πρόγραμμα του Workshop που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου 2022 έχει ως εξής:

14.00 – 15.00     Registrations, Welcome Greetings, cocktail και networking
15.00 – 19.30     B2B συναντήσεις
19.30 – 20.30     Cocktail Dinner,Παρουσίαση ΕΟΤ και ελληνικών προορισμών
20.30 – 21.00     Lucky draw
21.00     Λήξη του Workshop

Τα Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshops απευθύνονται σε τουριστικές επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς που ενδιαφέρονται να προβάλουν τις υπηρεσίες που παρέχουν και τα προϊόντα που δημιουργούν, με αιχμή τον εναλλακτικό και γαστρονομικό τουρισμό. Ταυτόχρονα, απευθύνονται σε επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα που επιδιώκουν να διεισδύσουν ή και να αποκτήσουν παρουσία τους σε καίριες αγορές της Ευρώπης.

Recommended Posts