28/04/2021 Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 η εκδήλωση Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop 2021 στη Δανία.

Ιδιαίτερη σπουδή για τη διενέργεια ταξιδιών όλο το χρόνο από την Δανία επιδεικνύουν αυτή την περίοδο οι Δανοί τουριστικοί πράκτορες, ανακαλύπτοντας την ποικιλία των εναλλακτικών μορφών της Ελλάδας την πλειονότητα των οποίων αγνοούσαν.

Παράλληλα τόσο οι εκπρόσωποι του τουρισμού όσο και οι εισαγωγείς και χονδρέμποροι διείδαν τις δυνατότητες της Ελληνικής γαστρονομίας μέσα από τις συναντήσεις τους με Έλληνες εξαγωγείς του χώρου των τροφίμων και των ποτών.

Η παραπάνω διαπίστωση αποτελεί το απόσταγμα της εκδήλωσης του 1ου Virtual Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop στη Δανία, που ολοκλήρωσε τις εργασίες του το απόγευμα της Τρίτης 20 Απριλίου.

Το εν λόγω workshop της Tourism Media & Events, αποτελεί συνέχεια αυτών της Γερμανίας , του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο. Επισημαίνεται ότι οι για το 2021 και ειδικότερα στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού και της γαστρονομίας, ακολουθεί η εκδήλωση της Σουηδίας τον προσεχή Δεκέμβριο.

Το πρώτο εξάμηνο των εκδηλώσεων της Tourism Media & Events ολοκληρώνεται με δυο workshops για τον τουρισμό πολυτελείας και την γαστρονομία, στη Ρωσία (12-14 Μαΐου) και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 31 Μαΐου.

Κύριος Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Τιμώμενη Περιφέρεια της εκδήλωσης ήταν η Περιφέρεια Κρήτης.

Επίσημος χορηγός Αερομεταφορών της εκδήλωσης η AEGEAN AIRLINES, ενώ Χορηγοί ήταν η Περιφέρεια Ηπείρου και το «Ελληνικό Πρωϊνό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Στην έναρξη της εκδήλωσης την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε webinar με παρουσιάσεις προορισμών και προϊόντων γαστρονομίας της Ελλάδος, όχι μόνο στους τουριστικούς πράκτορες και τους εισαγωγείς σε εκπροσώπους μεγάλων και εξειδικευμένων τοπικών media της Γαλλίας, εξασφαλίζοντας έτσι την μέγιστη δημοσιότητα της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Δανία, κ.Nικόλαος Κοτροκόης και η Υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη.

Παρουσιάσεις έγιναν από τον ΕΟΤ Σκανδιναβίας και Βαλτικών Χωρών , ο Διευθυντής κ. Παύλος Μούρμας , την Περιφέρεια Κρήτης ο κ. Νίκος Αλεξάκης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τουρισμού και ο κ. Κυριάκος Κώτσογλου, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης e-Gov της Περιφέρειας Κρήτης και από την Περιφέρεια Ηπείρου, η Διευθύντρια Τουρισμού, κα. Ιουλία Μαρκούλα.

Το νέο προφίλ της AEGEAN AIRLINES αλλά και το πτητικό της πρόγραμμα στη Σκανδιναβία και στην Ελλάδα παρουσίασε η κα Helena Popp, Regional Key Accounts Manager.

Recommended Posts