Με την παρουσία 73 τουριστικών πρακτόρων που δραστηριοποιούνται στην αγορά του Κατάρ ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη το Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop στη Ντόχα.

Η παρουσία της Ελλάδας εντυπωσίασε τους Άραβες συμμετέχοντες, η αθρόα συμμετοχή των οποίων αποδεικνύει και την προοπτική της αγοράς του Κατάρ για τουρισμό υψηλού εισοδηματικού προφίλ προς τη χώρα μας.

Υπογραμμίζεται ότι ο ΕΟΤ ήταν ο Κύριος Χορηγός του Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop στην Ντόχα, στο οποίο συμμετείχαν ελληνικοί προορισμοί και τουριστικές επιχειρήσεις που είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους κορυφαίους τουριστικούς πράκτορες του Κατάρ.

Η εκδήλωση ήταν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ τιμώμενη Περιφέρεια ήταν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Χορηγοί του Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop ήταν το Mideast Travel Group, το «Ελληνικό Πρωινό» του ΞΕΕ και ο Δήμος Ρεθύμνου.

Επισημαίνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο City Center Rotana, στο κέντρο της Ντόχα, ενώ το workshop τίμησε με την παρουσία της, απευθύνοντας χαιρετισμό, η πρέσβης της Ελλάδας στο Κατάρ κα Ελένη Μιχοπούλου.

Η εκδήλωση μετά το πέρας των B2B συναντήσεων, περιλάμβανε παρουσίαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Υπεύθυνη του Γραφείου Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας κα Μαρία Ανδρεάδου, η οποία τόνισε τα πλεονεκτήματα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας της Κεντρικής Μακεδονίας, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την ευρύτερη περιοχή αλλά και το υψηλό ενδιαφέρον της για την αγορά του Κατάρ.

Παράλληλα δυναμική υπήρξε και η συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνου με την Αντιδήμαρχο κα Πέπη Μπιρλιράκη που παρουσίασε στο αραβικό κοινό τα πλεονεκτήματα της Κρήτης και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούν οι πολίτες του Κατάρ την Μεγαλόνησο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα Greek Folk Dancing Group, της ελληνικής κοινότητας του Κατάρ, ενώ ακολούθησε το καθιερωμένο raffle draw στις εκδηλώσεις της ΤΜΕ με την προσφορά 15 και πλέον δώρων φιλοξενίας που χορηγήθηκαν από προορισμούς και ξενοδοχεία της χώρας μας.

Σημειώνεται ότι οι επόμενες εκδηλώσεις για την προώθηση του τουρισμού πολυτελείας της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν, στο Άμστερνταμ τον Οκτώβριο του 2022 και στις Η.Π.Α. στις 14-16 Νοεμβρίου 2022, ενώ έχει προγραμματιστεί και εκδήλωση στην Βαρσοβία για την στήριξη του γενικού τουρισμού της Ελλάδος στις αρχές Δεκεμβρίου 2022.

Recommended Posts