Ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη το Greek – Polish Workshop Τουρισμού και Γαστρονομίας στην αγορά της Πολωνίας, της Tourism Media & Events, εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών και των σημαντικότερων Πολωνικών tour operators , σε ένα από τους πιο δημοφιλείς νέους χώρους της Βαρσοβίας , το Συνεδριακό κέντρο A D N .

Το ενδιαφέρον για την τουριστική περίοδο του 2024, ήταν εξαιρετικά υψηλό, ενώ οι Πολωνοί πράκτορες επέδειξαν ιδιαίτερη προσοχή σε νέους τουριστικούς προορισμούς, γεγονός που αποτελεί παρακαταθήκη και για ένα ιδιαίτερα θετικό 2024.

 

Συμμετείχαν από πλευράς Πολωνίας, 49 τουριστικοί πράκτορες, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν 20 τουριστικοί προορισμοί και επιχειρήσεις.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων και της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Πολωνία.

Τιμώμενη Περιφέρεια ήταν η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ συμμετείχαν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Αττικής ο Δήμος Ρεθύμνου, ο Δήμος Πάρου και ο Δήμος Κατερίνης. Επίσημος Χορηγός αερομεταφορών ήταν η Aegean Airlines και Χορηγοί , η Sky Express, η Goldair Handling, η Fraport Greece, η Helexpo Α.Ε., το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, Κρήτης.

Το workshop τίμησε με την παρουσία της, απευθύνοντας χαιρετισμό, η πρέσβης της Ελλάδας στη Βαρσοβία κα Νίκη Χ. Καμπά και η διευθύντρια του ΕΟΤ, κα Νικολέττα Νικολοπούλου, η οποία και παρουσίασε πολύ σημαντικά στοιχεία για το εισερχόμενο τουρισμό από Πολωνία για το 2023 αλλά και τις ευοίωνες προβλέψεις για το 2024.

Η εκδήλωση μετά το πέρας των B2B συναντήσεων, περιλάμβανε παρουσίαση, της Περιφέρειας Κρήτης από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , Δρ. Κυριάκο Κώτσογλου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τη Διεύθυνση Τουρισμού \ Τμήμα Τουριστικού Σχεδιασμού και Συντονισμού, κ. Λεωνίδα Τσιαντή ,της Περιφέρειας Αττικής , από το Τμήμα Τουριστικής Προβολής, κα Μαρία Παντελούς, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, το Μέλος της Ομάδας Τουριστικής Προβολής, κα Πάττυ Κωνσταντινίδου, από την Sky Express , o Διευθυντής Β2Β πωλήσεων & διανομής, κ. Γιώργος Μπαλιούσκας και από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, η Υπεύθυνη Επιχειρηματικής Υποστήριξης, κα Λένα Στεφανουδάκη.

Σημειώνεται ότι οι επόμενες εκδηλώσεις της Tourism Media & Events που αφορούν στην προβολή του ελληνικού τουρισμού, είναι στη Βουδαπέστη 10 Ιανουαρίου 2024, στη Λευκωσία 17 Ιανουαρίου 2024 , στη Στοκχόλμη 6 Φεβρουαρίου, στη Πράγα 8 Φεβρουαρίου και στη Κοπεγχάγη 21 Μαρτίου 2024 .

Recommended Posts