637 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Virtual Greek-Belgium Alternative Tourism & Gastronomy Workshop

Mε την πραγματοποίηση 637 επιχειρηματικών συναντήσεων ολοκληρώθηκε στις 27 Νοεμβρίου το Virtual Workshop Εναλλακτικού Τουρισμού και Γαστρονομίας στο Βέλγιο, από την Tourism Media & Events. Πρόκειται για τη διενέργεια μοναδικών B2B συναντήσεων, τόσο μεταξύ Βέλγων Tour Operators και τουριστικών πρακτόρων με ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς, όσο και Βέλγων εισαγωγέων τροφίμων με ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων.

Το ενδιαφέρον για την τουριστική περίοδο του 2021, όπως διεφάνη από τις συμμετοχές και τα ραντεβού ήταν εξαιρετικά υψηλό. Όπως σημείωσαν οι Βέλγοι τουριστικοί πράκτορες, η Ελλάδα -παρά την πανδημία- παραμένει υψηλά στις προτιμήσεις των συμπατριωτών τους,  τονίζοντας την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας από τη χώρα μας, ενδεικτικό του γεγονότος ότι υπήρξε ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση στο πρόγραμμα των Β2Β σε σχέση με άλλες live εκδηλώσεις-workshops του παρελθόντος και για την Ελλάδα αλλά και άλλων χωρών. Αντίστοιχη είναι και η σπουδή δεκάδων Βέλγων εισαγωγέων να έλθουν σε επαφή με ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων και ποτών που αποτελούν εν δυνάμει πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού μέσω της γαστρονομίας.

Ειδικότερα από πλευράς Βελγίου, συμμετείχαν 79 τουριστικοί πράκτορες , 25 διακεκριμένα media και 21 εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων. Από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν 18 τουριστικοί προορισμοί και επιχειρήσεις  και 22 επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών.

Υπογραμμίζεται ότι Κύριος Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Επίσημος χορηγός Αερομεταφορών η Aegean Airlines, χορηγός το «Ελληνικό Πρωϊνό» ,  υποστηρικτής η HOTEL BRAIN και Τιμώμενη Γαστρονομική Περιφέρεια, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Παρά τους αυστηρούς διασυνοριακούς ελέγχους και τους περιορισμούς στην κίνηση αγαθών και υπηρεσιών, που συνεχίζει να επιβάλλει η τρέχουσα πανδημία της COVID 19, η Tourism Media & Events, μέσω της εν λόγω εκδήλωσης, εκτιμά ότι συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την τόνωση των εξαγωγών ελληνικών τροφίμων και ποτών. Επισημαίνεται ότι στην έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε webinar με παρουσιάσεις προορισμών και προϊόντων γαστρονομίας της Ελλάδος, σε εκπροσώπους μεγάλων και εξειδικευμένων τοπικών media του Βελγίου, εξασφαλίζοντας έτσι την μέγιστη δημοσιότητα της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Πρέσβυς της Ελλάδας στο Βέλγιο, κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Παρουσιάσεις έγιναν από την Διευθύντρια του ΕΟΤ στην Μπενελούξ, κα Ελένη Σκαρβέλη, τον κ. Σωτήρη Μπάτο, αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την κα Λίντα Μπετς, Country Sales Manager της Aegean για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τη Μπενελούξ και του καθηγητή κ. Νικόλα Ζούρο, διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση ξεκίνησε την  Τετάρτη 25.11.2020 το πρωί ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 27.11.2020 με live raffle draw όπου 30 δώρα από προορισμούς και επιχειρήσεις δόθηκαν σε Βέλγους τουριστικούς πράκτορες δίνοντάς τους την δυνατότητα να επισκεφθούν την Ελλάδα και να επισφραγίσουν τις συνεργασίες τους με τους Έλληνες συμμετέχοντες.

Recommended Posts